A pránanadi®

A pránanadi szanszkrit eredetű összetett szó.

A prána jelentése: abszolút energia, univerzális életerő.
A nadi jelentése: csatorna, folyam, ér, cső.
A pránanadi jelentése: abszolút energia csatorna, univerzális életerő csatorna.

A módszer eredete  időszámításunk előtt 6700 évre tehető, ekkor jelent meg a természetes gyógyítás az emberek között, ekkor tanították meg az emberiséget a növények, kőzetek, vizek gyógyító hatásaira. Ekkor tanulta meg az emberiség az energiák használatát, a szimbólumokkal való gyógyítást is.

Bővebben...
 

Pránanadi® masszázs

„Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod a masszázst, a napi problémákat félretéve szánd rá ezt a két órát, hogy tested megpihenhessen és feltöltődhessen. Ép testben ép lélek.”

Bővebben...
 

Mélylélektani meditáció

Hogyan kapcsolódik a Pránanadi® Mélylélektani meditációs technika (elterjedtebb nevén: utazás, vagy utaztatás) a Pránanadi® gyógyító technikához?

Amikor Nadival kezelünk egy pácienst, akkor a betegségét okozó blokkokat oldjuk fel a rajtunk keresztül áramló, vagy távban küldéssel célba juttatott energia segítségével. A blokkok tartalmazzák a betegség, vagy lelki probléma kiváltó okainak történetét (az események képeit). Ezek a blokkok többnyire a kezelés során feloldódnak. A súlyosabb betegségeknél, lelki problémáknál azonban előfordul, hogy a Nadis kezelés során a páciens állapota először szépen javul, de aztán a javulás megáll és stagnál a beteg állapota. Ilyenkor a páciens tudatosságát emelni kell, rá kell néznie a betegség okára, azért, hogy tudatával tovább tudja segíteni az öngyógyulás folyamatát. Ilyenkor mondják a Mesterek, hogy "Ezt meg kellene utaznod".

Bővebben...